Υπερηχογράφημα μαστού υπερηχογράφημα μαστού

Το υπερηχογράφημα μαστού αν και δεν έχει ακτινοβολία είναι μια μέθοδος υποδεέστερη σΕ διαγνωστική ακρίβεια aπό τη μαστογραφία .

To υπερηχογράφημα μαστού συμπληρώνει τη μαστογραφία για να λύσει αποριες ή να διερευνήσει περαιτέρω.Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν ειδικά ευρήματα, χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος έλεγχος μεταξύ 2 μαστογραφιών (6μήνες μετά την ετήσια μαστογραφία).

Επίσης προτείνεται Η περίοδος μεταξύ τέταρτης ΚΑΙ δωδέκατης Ημέρας ΤΟΥ κύκλου όπου Ο μαστός είναι ορμονικά πιο ήρεμος.
Περιγραφή της διαδικασίας
Αρχικά, θα σας ζητηθεί να αφαιρέσετε την μπλούζα σας. Θα ξαπλώσετε σε ύπτια θέση και με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Μια μικρή ποσότητα ζελέ που έχει ως βάση το νερό απλώνεται στο δέρμα σας στην περιοχή που θα εξεταστεί. Το ζελέ δεν προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα ούτε αφήνει λεκέδες στα ρούχα. Το υπερηχογράφημα πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος υπερήχων και με κατάλληλη για τον μαστό κεφαλή. Με την τοποθέτηση της κεφαλής επάνω στο μαστό η συσκευή αναπαράγει ανατομικές τομές του μαστού σε ασπρόμαυρη εικόνα. Εξετάζονται οι μαστοί σε όλη τους την επιφάνεια καθώς και οι μασχαλιαίες περιοχές. Είναι μέθοδος ανώδυνη, ακίνδυνη (δεν περιέχει ακτινοβολία) και σχετικά σύντομη. Το υπερηχογράφημα πρέπει να εφαρμόζεται από ιατρούς που έχουν εμπειρία σ’ αυτή τη μέθοδο και γνωρίζουν καλά τις παθήσεις του μαστού.

 

Share This: